Ànims, Villa!

“Hi ha partits que es juguen en silenci. I no duren només 90 minuts.” Són les dues primeres frases del pròleg que va escriure David Villa per a la vuitena edició del llibre Relats Solidaris. El dedicava als nois de l’Hospital Sant Joan de Déu, encara que aquestes paraules es poden aplicar també a moltes altres persones i situacions.

Avui hem sabut que David Villa no anirà a l’Eurocopa de Polònia i Ucraïna 2012 perquè no ha pogut recuperar a temps del trencament de tíbia que va patir el desembre passat, quan disputava el Mundial de Clubs amb el Barcelona. Una lesió que el deixava KO per a la resta de la temporada i que implicava l’inici del seu últim partit fins al moment, un d’aquells que duren molt més que 90 minuts i dels quals pocs futbolistes es lliuren de jugar alguna vegada al llarg de la seva carrera. El partit per a la seva recuperació.
Des d’un principi va tenir clar que faria tot el possible per entrar a la llista d’Espanya per a l’Eurocopa, però tots sabíem que els terminis eren massa ajustats i que les possibilitats de recuperar-se a temps eren escasses. Tots els espanyols volien veure David Villa, màxim golejador de la història de la vermella, defensant la seva selecció en la lluita per revalidar el títol de campió continental, però finalment això no serà possible.

Villa, que amb el seu joc, els seus gols i la seva personalitat s’ha convertit durant els últims anys en un dels futbolistes més respectats d’Espanya i del planeta, ha tornat a demostrar la seva grandesa en admetre que no està en condicions de jugar l’Eurocopa.

És una decisió sempre difícil per a un jugador, i sobretot per a ell, que després de tants títols continua mantenint la fam i la il·lusió intactes. Tanmateix, tot i que encara no està recuperat, aquest particular partit ja està en el temps de descompte i Villa va guanyant.

Ànims David, perquè no hi ha dubte que tornaràs l’any que ve per continuar fent història amb el teu club i amb la selecció.