Presentació de la 17ª edició de Relats Solidaris de l’Esport amb Ansu Fati

El davanter blaugrana, que es troba a la fase final de la seva reaparició, participa en una iniciativa de suport a Pallapupas

Ansu Fati participa avui a la presentació del llibre ‘Relats solidaris de l’Esport’, que compleix la seva 17a edició. Un projecte sense ànim de lucre creat i impulsat per un grup de periodistes esportius que intenta ajudar sectors desafavorits o que necessiten ajuda a través d’entitats benèfiques.

“No hi ha tresor més gran que fer riure un nen o una nena just abans d’entrar en un quiròfan”, escriu Ansu al llibre. Pocs futbolistes han patit la desgràcia d’haver patit tantes lesions en un espai de temps tan curt i el jove davanter, de 19 anys, proclama que no es pot perdre l’esperit optimista ni en els pitjors moments.

A això s’hi dedica Pallapupas, entitat beneficiària de totes les activitats que es desenvolupin durant l’any. Pallapupas, associació creada l’any 2000 que treballa amb el personal mèdic a l’àmbit hospitalari amb l’objectiu de millorar l’estat emocional de pacients pediàtrics i adults, familiars i personal sanitari a través de l’humor.

La iniciativa compta per primera vegada amb el brutal impuls de CaixaBank, la seu barcelonina del qual acollirà la presentació del projecte i ha sufragat l’edició del llibre, i el suport des dels orígens d’El Corte Inglés, que ven el llibre als seus centres comercials. Una trentena de firmes i empreses aporten la seva imprescindible ajuda per a l’èxit de ‘Relats solidiaris de l’Esport’, que reprèn l’activitat després d’un any d’aturada a causa de la desgraciada pandèmia de Covid-19 que ha fuetejat el món.

La novetat del llibre és que no és una col·lecció de relats o històries esportives. Aquest cop està dedicat al fotoperiodisme. Un homenatge als companys que han aportat el seu talent i una mirada peculiar al periodisme amb les seves fotografies i il·lustracions. Brillants imatges recollides a les gairebé 200 pàgines del llibre, a la venda per 15 euros. La recaptació íntegra, sense intermediacions ni despeses, es lliura directament a Pallapupas.

L’acte compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, representada per Anna Caula, secretària general de l’Esport, i per l’Ajuntament de Barcelona a través de la regidoria d’Esports amb David Escudé al capdavant. Joan Laporta, el president del Barįa es va sumar a l’acte. El club blaugrana designa un “partit solidari” de la temporada al Camp Nou per promoure i difondre el projecte.